Statia de Joaca- episodul 3: Scaun si masa

In lungul drum al copilului spre castigarea independentei, un mare ajutor in opinia mea este ca acesta sa aibe acces la unelte si obiecte cu care sa isi organizeze singur activitatile, incepand cu camera lui, patul lui, sertarele lui, etc, etc,  si bineinteles masuta lui.  Acum , sa stai la masa si sa faci ceva presupune sa ai deja capacitatea de  avea minima rabdare de a te ocupa de ceva mai mult de 2-3 minute, ca sa-ti merite sa te instalezi la acea masa… Insa poti incerca sa pui copilul la masa inca de la un an si ceva, dupa care se va pune el singur daca ii va place si va gasi ceva interesant de facut acolo. Si lista de activitati e interminabila: de la hartie si creioane la plastilina si lego, la decupat si lipit, colorat, pictat,   si bineinteles servirea mesei sau a gustarilor.

 

Ei, si, cum va spuneam, la Statia de Joaca,  scarita Turnului s-a transformat in scaun, acum platforma Turnului se va transforma in masa. Putem folosi chiar placa pe care copilul urca,

sau , mai bine (primim oricum in pachet), o placa ceva mai mare, care ofera o suprafata de lucru de 40/40 cm, montabila la inaltimea dorita, si chiar si intr-o pozitie oblica.

montaj scaun si masa - tablia mesei

Sa nu uit: s-a intamplat ca locul pentru placa noastra mare de masa este identic in dimensiune cu placa de baza de la Lego, asa ca am creat special o placa ce include placa de baza de la Lego, iar partea ea mai interesanta este ca aceasta placa (la fel ca si celelalte la care vom ajunge in episoadele urmatoare) se poate monta si vertical

iar scaunul poate fi folosit in mai multe montari, cu ajutorul pernelor si al spatarului:

 

Transformarea din scarita in scaun se face extrem de usor: se ia treapta de sus, se introduce in fanta speciala si se aseaza perna de sezut:

dupa care se adauga spatarul – fosta placa de picioare a Turnului:

montaj scaun si masa - spatar

Sertarele sunt doua  la numar, unul mare, cu doua compartimente, care intra sub treapta de jos, si unul mic,  care intra fie sub treapta de sus , fie in cel mare. In varianta a doua, ambele sertare pot fi apoi transportate cu o singura mana.

Si mai trebuie sa va spun despre cat de usor de manipulat si mutat este scaunul/treapta cu totul, el poate fi luat fie de treapta de sus, fie de spate, unde are o scobitura speciala pentru mana:

 

 

Dar nu am terminat cu masa. Pentru ca tot aveam loc sub masa, am creat acolo un locas unde se poate introduce printr-o singura miscare o rola de hartie.

 

O rola de hartie este inclusa in pachetul de baza,  si ulterior o puteti cumpara separat, este  22 lei, la 70 grame si 50 m lungime.

Si pentru ca oricum il aveam , va propun sa folositi sertarul mic pentriu depozitarea instrumentelor :

Later edit: intre timp a aparut si paharul pentru rechizite:

Si, daca v-ati plictisit de hartie si tablie de masa obisnuita, puteti oricand folosi celelalte table: tabla pentru markere, tabla magnetica sau table de scris cu creta

 

asta desigur cand nu le folositi in pozitia verticala… 🙂

Iata cat de usor se monteaza scaunul si masa pornind de la pachetul de baza al Statiei de Joaca:

Va urez spor la colorat!

Leea la masa colorand

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s