Statia de joaca – episodul 5: interfetele

Si ajungem in sfarsit la episodul meu preferat. Interfetele, cele care dau viata Statiei si ii ofera acel potential nelimitat de care tot vorbeam.

Nu stiu cat de potrivit este termenul, dar pentru noi interfetele reprezinta accesoriile care se monteaza pe Statie  si permit astfel organizarea de jocuri si activitati din cele mai diverse si interesante.

De unde aceasta idee de interfete: am constatat ca marea majoritate a activitatilor/jocurilor se desfasoara mult mai bine (unele nici nu se pot desfasura altfel) daca sunt fixate intr-o anumita pozitie/la o anumita inaltime. Atunci cand cumperi un joc , de cele mai multe ori primesti si suportul pentru el sau trebuie sa-l pui e masa/sa-l prinzi in perete. Si atunci, de ce sa nu oferim doar jocul in sine? suportul exista deja- este Statia -baza.

w1T8A0208

Unii clienti ne intreaba: de ce are asa un pret mare aceasta baza? Pare o cutie din lemn.

Da, la prima vedere. Insa ea are extrem de multe detalii, necesare pentru prinderi si potriviri ale interfetelor, avand ca rezultat multifunctionalitatea dusa la extrem. Pare simpla dar este foarte complexa, are zeci de componente si este rezultatul muncii noastre de mai bine de un an.

Majoritatea interfetelor/jocurilor noastre sunt organizate pe placi, de dimensiuni standardizate –  trei dimensiuni  – 33/40 cm, 40/40 cm sau 40/80 cm.

 

Statia are pregatite din constructie cinci locuri unde pot fi prinse aceste interfete

  • doua in spate- sus si jos,orientate vertical,  care se pot transforma intr-unul singur mare. 

     

  • trei in fata – sus, jos (verticale) si de la mijloc in jos,  montabil pe orizontala, pe mai multe inatimi

In general interfetele se prind de Statie prin glisare pe fante

Marea lor majoritate sunt clasice, nimic nou: sortator de forme, usite si inchizatori, puzzle cu ciupercute, tren de bile, joc cu carari, tabla de scris, tabla magnetica, interfete textile,  oglinda cu balustrada.

Doar ca:  noi ne-am straduit sa le facem bine, sa functioneze bine / sa fie ergonomice/ sa fie folosite cu placere, sa nu „dea   erori”, sa fie cat mai  potrivite (dimensiuni, culoare, greutate, nivel de dificultate), sa fie din materiale cat mai placute la vedere si atingere, sa aibe atat functie cat si concept, sai aibe o logica, sa ajute copilul in dezvoltarea lui si in efortul lui de a intelege lumea, sa-l ajute dar sa nu-i dea totul, sa-i lase placerea descoperirii, sa fie ghidat dar sa se si poata exprima, in fine, ne-am gandit la o droaie de lucruri si amanunte cand le-am facut.

Interfetele nu sunt parte din pachetul de baza, ele putand fi cumparate optional, in functie de varsta si nevoi. Iar preturile sunt foarte competitive tocmai pentru ca se vinde doar activitatea in sine, suportul exista deja!

Veti spune: da, dar trebuie sa am Statia -baza pentru ca sa folosesc interfetele. Nu, nu trebuie. Exista si varianta achizitionarii unor rame care se fixeaza in perete si pe care se poate prinde oricare din interfete , si ulterior schimba dintr-o miscare. Si vom mai oferi chiar si un panou – o varianta mumlt simplificata a Statiei care poate tine interfetele in picioare.

Am lasat la sfarsit cireasa de pe tort: toboganul! Cine nu-si doreste sa aibe tobogan in casa?? Acum se poate 🙂

w1T8A1364

Am dus in mai multe randuri mai multe modele de tobogan la gradinita fiicei mele (multumesc Lill Put !) si de fiecare data am fost primit cu mare entuziasm de copii. Ultima oara insa a fost o adevarata frenezie, abia am reusit sa il montez si copiii erau deja pe el si se scurgeau ca margelele pe panta in chiote si imbranceli, si va dati seama cum m-am simtit cand, printre toate chicotelile aud un :”Toboganul e delicios! ” :))))))

Si  nu pot sa nu pun o poza cu Leea, chiar daca e pe un model mai vechi de Statie 🙂

w1T8A0208

Si daca v-ati intrebat unde o sa puneti atatea interfete (daca le luati pe toate, sunt destul de multe 🙂 ), va spunem noi:

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s